2018. aug. 15., Mária

Jelenlegi hely

Kéményseprési tudnivalók

Monorierdő településen a lakosság kéményseprője a katasztrófavédelem, a gazdálkodó szervezetek körében pedig az ellátási területre nyilvántartásba vett szolgáltató.

Kérdés esetén hívja a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámot, ahol a kéményseprésről a 9.1 menüpontban kap általános tájékoztatást.

A 2017. évi sormunka ütemtervről bővebb információt a csatolt dokumentumban talál!

Kinek, mikor ingyenes a sormunka?

A jelenleg hatályos törvény értelmében július elsejétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete minden olyan helyen átveszi a lakossági kéményseprést, ahol ezt a feladatot a megyei jogú város önkormányzata nem vállalta. Ettől a naptól a sormunka ingyenes lesz azon magántulajdonban – természetes személy tulajdonában – lévő ingatlanhoz kapcsolódó kémények tekintetében, amely ingatlanban nincs bejelentett vállalkozás, egyéni vállalkozó, civil szervezet, és a kéményseprőipari szerv által felajánlott első két időpont egyikében sikerül elvégezni az ellenőrzést.

A társasházakban, lakásszövetkezetekben az ellenőrzést a kéményseprők sormunka szerint végzik, ám a gazdálkodó szervezet székhelyeként vagy telephelyeként nyilvántartott albetétek felé arányosított költségtérítést számláznak ki.

A sormunka tervezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt írásban, hirdetmény útján értesítjük ügyfeleinket. Ha az itt megjelölt időpontban sem az ügyfél, sem egyetlen hozzátartozója vagy meghatalmazottja nem tud otthon tartózkodni, 30 napon belül új időpontról kap értesítést. A kéményseprőipari tevékenység előre ütemezett jellege miatt az ingatlantulajdonosnak nincs módja az első két időpont megváltoztatását kérni. Amennyiben az ajánlott időpontok egyike sem megfelelő, úgy további 30 napon belül az ügyfél kezdeményezésére, egyedi megrendelés útján, immár egyeztetett időpontban, kiszállási díj ellenében kerül sor az ellenőrzésre.

A katasztrófavédelem ellátási területe 

A katasztrófavédelem kéményseprői tizenhét megye 2581 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében. A gazdálkodó szervezetek részére a kéményseprőipari tevékenységet országos szinten továbbra is az ellátási területen nyilvántartásba vett szolgáltató, megrendelés alapján végzi.

Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megye teljes területén, minden természetes személy tulajdonában lévő ingatlanhoz kapcsolódó égéstermék-elvezetőt és minden gyűjtőkéménnyel épült társasház osztatlan közös tulajdonban lévő kéményét a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve ellenőrzi.

Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Pest megyében összesen 958 település ellátása tartozik a katasztrófavédelem tevékenységi körébe.

A többi megyében – Fejér, Vas megye minden településén – és Budapest teljes területén az önkormányzat fenntartja közszolgáltatási szerződését, és a kéményseprőipari tevékenységet mind a lakossági, mind a közületi szektorban továbbra is a jelenlegi közszolgáltatók végzik a szerződés lejáratáig.

Csatolt dokumentumok: 

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Hivatali ügyfélfogadás

2213 Monorierdő,
Szabadság u. 50/A

Hétfő
13:00 – 18:00 óráig

Szerda
08:00 – 12:00, és
13:00 – 16:00 óráig

Péntek
08:00-11:00

Központi telefonszám:
06-29-419-103

ASP csatlakozás